verenigde acupuncturisten gemeenten best -oirschot - son en breugel

waar kwaliteit voorop staat

AGB Registratie

AGB staat voor Algemeen Gegevensbeheer Zorgverleners. Het Algemeen GegevensBeheer Zorgverleners is een register waarin gegevens van zorgverleners in Nederland worden vastgelegd. Deze gegevens zijn voorzien van een unieke codering, de AGB-code.  Hiermee wordt een uniforme registratie van zorgaanbieder gegevens geboden aan de zorgverzekeraars.

 

Waaruit bestaat AGB-zorgverleners?

 

De registratie omvat naast de NAW-gegevens van zorgverleners ook informatie over praktijkvoering, praktijkgegevens en bevoegdheid. Binnen de registratie wordt onderscheid gemaakt tussen zorgverleners, praktijken en instellingen. Deze gegevens kunnen onderling worden gekoppeld, zodat zichtbaar is welke zorgverleners in welke praktijk/instelling werkzaam zijn.

 

Waarvoor wordt de AGB-code gebruikt?

 

Aan de zorgverlener-, praktijk- en/of instellingsgegevens wordt een unieke code toegekend, de AGB-code. Met deze code kan de zorgaanbieder en de praktijk of de instelling worden geĆÆdentificeerd. Deze code wordt landelijk gebruikt binnen het (elektronische) communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar. De AGB-code wordt vermeld in het elektronische declaratiebericht of kan worden vermeld op een papieren nota. Op deze manier kan de zorgverzekeraar snel en efficiĆ«nt controleren van welke zorgverlener de declaratie afkomstig is en of de gegevens kloppen. Een correcte registratie in AGB is van belang voor een snelle afhandeling van de declaraties bij de zorgverzekeraars.

 

Elke zorgverlener en zorgpraktijk zal dan ook zijn eigen unieke nummer hebben. Het hebben van dit nummer is ook een noodzakelijkheid om zorg te mogen verlenen in Nederland. Dit nummer dient op Uw rekening vermeld te worden om verwerking daarvan mogelijk te maken.

 

Voor meer informatie met betrekking tot de AGB-code verwijzen wij U naar de site van het Algemeen Gegevensbeheer. Op deze site kunt U ook de gegevens van Uw zorgverlener controleren. Uw acupuncturist zal altijd een nummer hebben wat begint met 9003. Mocht hij/zij meerdere vakgebieden uitoefenen dan heeft hij/zij meerdere nummers, maar in elk geval ook een nummer met 9003 - Acupunctuur.

 

 

Laatste wijziging 25 september 2017